Aktiv dödshjälp eller inte?

Vart går gränsen och vem drar den? Vem bestämmer egentligen över en annan människas liv? Vem har egentligen rättan att sätta gränsen för vad som är tillåtet eller inte?

Jag tror att många av er som läser min blogg har läst om fallet "Kim" i aftonbladet och andra nyhetstidningar den senaste tiden. "Kim" har sedan 6 års ålder legat kopplad till en respirator och är helförlamad. Hon andas inte själv längre utan det är respiratorn som andas åt henne.. Kim kan inte röra sig och inte andas själv men hon är fortfarande vid sitt sinnes fulla bruk. Hon är fast i sin egen kropp och är fullt medveten om detta.. Hon är idag 32 år gammal och har levt så här sedan hon var barn. Kim har bett att få avsluta sitt liv då hon inte orkar mer. Hon har nu fått beskedet att hon får låta stänga av respiratorn och för att slippa lida och kvävas till döds så sövs hon ner.. Är detta aktiv dödshjälp?

Är det okej att man väljer att avsluta sitt liv när man är drabbad av en dödlig sjukdom? Om man som person är medveten om vad man gör och klar psykiskt sätt varför ska man inte få bestämma själv om man vill avsluta behandlingen eller inte utan att det ska vara olagligt? Borde aktiv dödshjälp tillåtas i Sverige och vem ska då dra gränsen för vad som är tillåtet och inte? Och Var drar vi gränsen om man är så sjuk att man är berättigad att få avsluta sitt liv?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7026613.ab

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0