Onsdag

Ännu en ny dag är här.. Trötta ögon är det som har vaknat här hemma.. Blev inte många timmars sömn inatt.. 2 timmar är inte tillräckligt när man varit uppe sedan kl 9 på morgonen.. Men med en dusch och lite frukost ska jag nog vakna till liv igen.. Har en lång dag framför mig med massa samtal som ska ringas, köra inom Fia och lämna hennes väska och sen bär det av till jobbet för att spendera eftermiddagen och kvällen där.. Är sen ledig imorgon igen innan helgen stundar och även den ska spenderas på jobbet..

För övrigt händer inte mycket spännande hos mig i livet.. Mycket fokus igen på att bli bra i nacken.. Undersökningar och intyg som ska göras och ordnas till bland annat försäkringsbolaget.. Verkar som att sjukgymnastik kommer stå på schemat ett tag framöver.. Inte trodde man att det skulle hända just mig.. Men olyckan är snabbt framme även om man tror att det bara händer andra.. Ta bilen så lite ni kan när det råder halt väglag är mitt råd.. Lite roliga träffar planeras med vänner.. Fler biobesök, en bowlingkväll ser det ut att bli, lite spelkvällar, oktoberfest, en tripp mellan hbg-helsingör med arbetskamraterna för god mat, ännu godare dricka och fantastiskt sällskap! Verkar som att hösten kommer bli något bra att se fram emot.. Ska försöka ta upp mitt läsande igen ordentligt.. Ett bra sätt att koppla av ordentligt för en stund.. Efter jul kommer prioriteringen av lägenheten igång..

Dags för mig att hoppa vidare in i duschen
Tjingeling
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Tisdag och nya funderingar

Vill hitta ord djupt i min själ
Som säger allt du är för mig
Min dyrbara mamma, jag älskar dig
Finns alltid där med ärlighet
Som visar livets hemlighet



Dagen har spenderats i mjukiskläder och soffan har varit min bästa vän.. Den har jag troget legat i under nästan hela dagen.. Försökt samla energi och lite nya krafter inför morgondagen då det är dags att jobba igen.. Har försökt ta vara på mig själv som jag lovat mig så många gånger.. Vad som händer utanför mina väggar har jag försökt att inte bry mig om idag.. Ibland är det skönt att få sjunka in i sin egen värld och bara få vara.. En stund till ska jag spendera på soffan sen ska jag ta tag i städningen här hemma..

Gårdagen spenderades hos Malin och lilla Viilja i halmstad.. Underbara ni!! Lillan har blivit så stor! Oj oj oj vad hon kryper nu! Och när hon sitter i gåstolen ska vi inte prata om! Hon kommer bli racerförare när hon blir stor!! Söta Malina hade stått och gjort blåbärspaj och hemlagad vaniljssås, vilken tjej va!! Ni kan tro att det smakade fantastiskt! Lite kaffe till det och massa prat, där har ni receptet för en lyckad eftermiddag! Tack vännen för att du finns! För att du lyssnar och ger så bra råd.. För att du är du, som bara du kan! <3
Efter ett par timmar begav jag mig hemåt igen.. Körde inom och handlade lite innan jag slutligen landade hemma i lägenheten igen.. Lagade lite mat, tog mig en promenad, tog ett bad och sen la jag mig nöjd med dagen på soffan en stund innan sängen kallade..

Om man flyr från det som skrämmer,  går man miste om mycket bra i livet
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

......

It's been in the past for a while
I get a flash and I smile
Am I crazy
Still miss you, baby
It was real
It was right
But it burned too hot to survive
All that's left is,
All these ashes

Where does the love go
I don't know
When it's all set and done
How could I be losing you forever,
After all the time we spent together
I have to know why I had to lose you
Now you've just become like everything
I'll never find again
At the bottom of the ocean

In a dream, you appear
For a while, you were here
So I keep sleeping,
Just to keep you with me
I'll draw a map,
Connect the dots
With all the memories that I got
What I'm missing,
I'll keep reliving

Where does the love go,
I don't know
When it's all set and done
How could I be losing you forever,
After all the time we spent together
I have to know why I had to lose you
Now you've just become like everything
I'll never find again,
At the bottom of the ocean

This is it
Let go
Breathe

You don't have to love me for me
To baby ever understand
Just know I love the time we both had
And I don't ever want to see you sad
Be happy
And I don't wanna hold you
If you don't wanna tell me you love me babe
Just know I'm gonna have to walk away
I'll be big enough for both of us to say
Be happy
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Lördag och nya tankar

Gårdagen spenderades på bästa möjliga sätt!! Tog en lugn morgon för mig själv här hemma.. Låg på soffan, filosoferade och gjorde mig iordning i lugn och ro efter en skön dusch.. Efter 12-tiden bar det av till väla för ett par timmar där med fantastiskt sällskap! Lika mysigt som alltid! Begav mig hemåt vid 15-tiden igen.. Gjorde mig iordning för en kväll med först Angelica och sen bio med Victoria och Peter med vänner.. Strosade runt med Angelica på stan en stund.. Satte oss ner och fikade.. Pratade.. Och strosade runt lite till.. Gumman du är fantastisk!! Känner mig tusen gånger starkare idag efter ditt pepptalk! Jag borde lyssna på dig och jag ska försöka! Nu blir det ändrade bullar vad gäller vissa saker.. Mötte upp V och P med vänner utanför bion vid 21 tiden sen blev det Resident Evil i 3D för vår del.. Tack tack tack!! Ni är underbara!

Vissa saker behöver man älta för att kunna komma vidare.. Medans andra saker behöver man helt enkelt bara släppa.. Man kan inte göra något.. Vissa saker tillhör det förflutna och ska stanna där.. Återskapa en känsla som man förut haft kan man inte.. Den blir aldrig densamma som den en gång var.. Minnen har vi kvar och dem ska vi vårda ömt.. Men känslan som fanns en gång infinner sig inte igen.. Åtminstone inte på samma sätt.. Vi möter människor i livet som på ett sätt eller ett annat etsar sig fast i våra minnen.. Vissa lyckas även rispa in sina initialer på hjärtat.. Människor kommer och går i våra liv.. Vissa kommer att bli mer betydelsefulla än andra.. Ibland är det svårt att släppa taget om någon man egentligen borde låtit flyga iväg för längesen.. Smärtsamma minnen gör sig påminda och man vill återigen uppleva den där första känslan för att glömma det som gör ont! Man letar efter något som en gång var man inte längre är.. Man försöker gå vidare men att släppa taget helt är ett långt steg.. Ett smärtsamt steg..

Att hitta balansen för när man borde tänka på sig själv och hur man egentligen mår är svår.. När ska man ge saker och ting tid? Hur länge ska man vänta? Och när ska man börja tänka på sig själv? Börja rannsaka sina känslor och känna efter.. Hur viktig är jag? Vad betyder jag? Hur vill jag bli behandlad av människorna runt omkring mig? Livet är svårt.. Många gånger riktigt tufft.. Man aldrig någonsin har jag hört att livet kom med en instruktionsbok så varför skulle det vara lätt? Och vad är det egentligen som formar oss till unika människor? Till dem vi är? Jo det är alla motgångar och hinder på vägen.. För varje gång lär vi oss något nytt.. Om vi ser världen med öppna ögon och ett öppet hjärta så kan vi se något gott ur allt det onda.. Just när det är som tuffast har vi inte mycket tilltro till världen men det vänder med en stark tro på sig själv.. Varför skulle jag inte klara av något som andra människor i århundrade har klarat av? Vi förlorar någon - Vi möter någon.. Vi blir sjuka - vi blir friska.. Vi blir fattiga på pengar - rika på kärlek.. Vi gråter - vi skrattar.. Livet är fullt av överraskningar och oanade händelser.. Det handlar om att lära sig hantera det som kommer med livet..  Vara öppen för utmaningar.. Villig att hitta lösningar.. Kunna se världen ur mer än ett perspektiv..

Allting är inte svart eller vitt.. Rätt eller fel.. Lätt eller svårt..
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Hitta tid och mig själv

Idag har jag tagit ett första steg för att hitta fokus igen och sätta mig själv först för en stund.. Idag åkte facebook-sidan i graven för ett tag framöver iallafall.. Jag hittar nog tillbaka men för tillfället har jag nog med mig själv.. Jag är tankspridd, rastlös i själen och har återigen glömt bort mig själv för att lyfta någon annan.. Jag har lagt ner min själ på att finnas till för någon som har behövt mig men tyvärr inte sett mig.. Min energi har försvunnit och jag vet inte vilket ben jag ska stå på just nu.. Jag behöver hitta tillbaka till min vardag.. Till mina rutiner.. Till mina känslor för mig själv.. Jag behöver hitta tid för att koppla av.. Tid för mig själv.. Hitta fokus igen och ta tag i saker som växer inuti mig.. Jag har valt att lägga mina tankar, mina känslor och mina problem på hyllan för att orka lyfta någon som har mått snäppet sämre än mig.. Nu är energin slut.. Jag har inte heller en problemfri vardag.. Det har ingen.. Jag har en del stora saker som har gnagt på mig oxå men ingen att luta mig mot.. Jag har valt att visa en stark sida av mig själv.. Dock är jag inte lika stark som man kan tro.. Jag är ganska skör och bräcklig fortfarande.. Än har jag inte hittat den styrka jag vet att jag någonstans inuti mig har.. Jag måste bryta gamla mönster.. Ett mönster där jag tar tag i alla andras sorger, problem, tankar och finns för dem.. Där jag omedvetet men ändå medvetet gväljer att föra mitt eget åt sidan.. Det är lättare... Men vissa saker försvinner inte förren man tar tag i det.. Förren man har grubblat färdigt.. Vissa saker måste man ta itu med vare sig man vill eller inte... Framför allt måste jag lära mig att ge mig själv lite tid.. Jobbar jag inte så är jag på resande fot och finns till för alla mina underbara vänner.. Jag kan inte komma ihåg när jag sist var totalt avslappnad och kunde glömma världen för en stund.. Istället för att facebooka ett tag framöver så vänder jag mig hit.. Jag vänder mig till böckernas värld.. Och jag koncentrerar mig på att umgås med vänner som ger mig ny energi och kraft.. Jag använder min skrivförmåga för att lätta på allt som rör sig i tankarna.. En del kommer jag dela med mig av.. En hel del kommer endast vara för mig själv i en privat blogg som inte ligger ute på internet.. Ibland är det lättare att skriva.. Man får inga frågor.. Inget mothugg.. Man kan skriva till fingrarna glöder.. Man kan gråta, skrika eller skratta samtidigt som man skriver.. Man leker med orden för att förmedla känslor.. Att sätta sig ner med ett papper och en penna för att rita hur man känner är otrolig terapi för själen.. Nu är det dags att ta sig tid till det..

Tro nu inte mina söta vänner och familj att jag går runt och mår dåligt.. Denna gången handlar det om att för mig bryta ett mönster.. Finna en vardag som är min där jag är oberoende av datorn och där jag vågar satsa på mig själv ibland utan att känna mig självisk.. Där ingen frågar var man har varit för att man inte varit inloggad på ett tag.. Jag måste hitta ny fokus på vardagen helt enkelt.. Få lite tid över för mig själv och endast mig själv.. Jag orkar inte lyfta någon annan mer just nu.. Jag skulle behöva någon som tar mig under sina vingar för en stund.. Som ser mig och lyssnar på mig med ett öppet hjärta.. Någon som orkar ta hand om min splittrade själ och mitt djupt ärrade hjärta.. Samtidigt vill jag inte lägga den bördan på någon annan.. Det är inte rättvist.. Jag behöver hitta lugnet.. Lära mig slappna av och koppla bort världen för en stund lite då och då.. För att kunna ge av sig själv, kunna öppna sitt hjärta för någon annan och släppa in omgivningen måste man älska sig själv, hitta ett lugn och känna en trygghet.. Jag mår bättre än jag gjorde för 1 år sen.. Men har återigen hamnat i en svacka för att jag har gett mer än jag har orkat.. För att jag återigen har haft skuldkänslor för att jag tänker på mig själv för en minut.. Får ni inte tag på mig direkt om ni ringer, mailar eller försöker nå mig så är det för att jag just då bara söker lite lugn helt enkelt.. Jag är okej.. Jag börjar bara en resa där jag söker mitt "jag" Vem är jag egentligen?
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Väl valda ord


Att kalla mig trög gör dig inte smart
Att kalla mig tjock gör dig inte smal
Att kalla mig feg gör dig inte modig
Att kalla mig fattig gör dig inte rik
Att kalla mig ful gör dig inte snygg
Så varför bry sig?
Jag är stolt över den jag är!
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Längesen

Det har verkligen varit bloggtorka hos mig ett bra tag nu.. Så mycket har hänt och ändå inte.. Mina lediga dagar spenderas med att vara iväg hos vännerna lite överallt och ingenstans för att slippa sitta hemma.. Är inne i en period av sällskapssjuka nu när hösten har börjat smyga sig på.. För övrigt så jobbar man så klart mycket som vanligt.. När man kommer hem är man rejält trött efter slitsamma arbetspass så att sätta sig ner och blogga är inte riktigt prioritet. Har varken haft tiden eller lusten till det riktigt.. En hel del andra saker har hänt i livet.. Nu kan man snart släppa och gå vidare.. Grubbla kommer jag fortsätta göra.. I perioder kommer det kännas lika jobbigt som för några månader sen men största delen av livet kommer vara fyllt med positiva tankar och nya äventyr.. Renovering av lägenheten står på schemat.. Så fort både tiden och pengarna finns kör jag igång.. Lillebror ska få en helganställning här någon helg tänkte jag mig när man har alla färger och tapeter och allt annat som behövs för att göra iordning här hemma.. Renovering på dagarna - fest på kvällarna ;-)  Jag tror inte han motstår det erbjudandet.. Ska bli skönt att komma iordning här hemma.. Nu det dags att tänka lite på mig själv och mina egna behov.. Inte hela tiden finnas till för alla andra..

Dagen har jag nästan sovit bort så man jobbade nattpasset akuten.. Dags inatt igen att åka och jobba sen är man ledig fram till lördag.. En välbehövlig ledighet kan jag säga.. Den kommer dessutom bestå av bebismys så jag ser exta mycket fram emot mina lediga dagar!! Har även gett mig på att städa här hemma idag och renbäddat sängen.. Skönt det ska bli att komma hem imorgonbitti och krypa ner i en alldeles ny och fräsch säng! Nu blir det lite mat i kistan så man håller energin uppe tills man ska bege sig mot jobbet.. Tar mig en promenad i solen oxå  och andas in lite frisk luft i lungorna innan jag kör iväg.. 

Nu väntar maten så jag kikar in en annan gång..
Ville bara visa att jag lever fortfarande och har skrivförmågan
kvar även om det inte har synts den sista tiden :-)

Tjingeling!
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar