Lite av varje

Har spenderat eftermiddagen i sängen efter lite dåligt med sömn inatt.. Sovit som en prinsessa nu på eftermiddagen däremot.. Inte helt fel då man ska jobba inatt så någon mening fanns det med att jag inte kunde somna ordentligt inatt.. Så idag har det inte blivit mycket gjort.. Vi åt en lite sen men god frukost.. Har bokat tvättid så man fick det gjort.. Vad man önskar man hade haft tvättmaskin uppe i lägenheten.. Jag har diskmaskin iallafall, det får jag vara nöjd med :) Flytta till något större längtar jag efter..Ännu mer efter hus.. Allting man behöver har man på samma ställe och en trädgård att kunna pula i.. Kanske itne så här till vintern dock men till vår och sommar är det härligt att kunna gå ut i sin egen trädgård.. Det kommer så småning om, allting har sin tid.. Nästa steg blir först flytt och då blir det till en större lägenhet och charmigare stad.. 

Igår fick jag lite mer gjort än idag.. Städat ordentligt och fick storhandlat så man slipper springa till affären stup i kvarten.. Skönt att få hem allting på en gång.. Lite hämtmat fick det bli efter handlingen igår då magen inte kände för att vänta på något långdraget som skulle behöva tillagas.. Rensade ut lite bland kläderna oxå igår och lite annat skräp som man samlat på sig.. Skönt att bli av med saker som bara ligger och få lite mer plats över till nya saker som säkert så småning om oxå bara ligger ;) Och trots att man rensar ut mellan varven lär man ha massor att slänga bort när man väl flyttar sen..

Nog dags att ta sig i kragen och förbereda sig inför jobbet inatt..
Tjingeling
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Drömmar

Alla har vi mål och drömmar här i livet.. Vissa tar vi med oss drömmande i graven, andra hinner vi förverkliga.. Vi har alla olika sätt och strategier för att uppnå det vi drömmer om.. Det finns platser i livet vi drömmer om att få åka till... Delmål vi strävar efter att nå för att hela tiden utvecklas och förbättras.. I allt från privatlivet till yrkeslivet.. Vi drömmer om hur vardagen ska se ut om 1 vecka, 1 månad, 1 år eller 10 år framåt.. Att leva dag för dag är en bra filosofi, vi vet aldrig hur många dagar vi har kvar.. Men vi får inte glömma bort på vägen att ha mål och drömmar framdör oss.. Det är långt ifrån samma sak som att planera framtiden och glömma leva i nuet.. Vi behöver "morötter" för att ta oss vidare.. Drömmar och en rutin på vardagen för att nå det vi strävar mot..

Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Ännu en ny vecka

Julen är över och man är åter tillbaka i vardagen.. Första arbetspasset var gårdagens nattpass.. Kändes lagom att komma tillbaka och jobba efter 4 dagars långledighet.. Hur ofta händer det?!

Julen har jag spenderat hos Mamma o Jan hemma i Blekinge.. Helt underbart att komma hem igen!! Premiärbadat deras utomhus-spa.. Härligt bubblande och varmt, fantastisk massage för kroppen! Vi vet ju vad vi ska ha i trädgården när vår tur kommer till husköp!! En av många ideer och planer som ventilerats :) Blev mycket god mat så klart när man var hemma och en hel del mysstunder uppkrupen i soffan iklädd mjukiskläderna.. Vet inte vad det är i luften vid havet på andra sidan¨landet men något är det för jösses vad jag tog igen sömn och sov!

I veckan blir det lite träning, hushållssysslor, sällskapa med lite vänner och till helgen en massa jobb så klart.. Är man ledig julen får man spendera nyår på jobbet.. Men det gör mig inte så mycket.. Medans andra gör av med en himla massa pengar så tjänar jag lite extra.. Det finns något positivt med allt! :) Nästa år firas förhoppningsvis in utomlands om vi kommer dit vi vill..

Tror det är dags för mig att sätta igång här hemma nu
Tjingeling!
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Lite av varje

I söndags fyllde sötnosen hela 1 år!! Jösse var tar tiden vägen någonstans! Självklart blev det massa mys och kalas för Mosters charmtroll på söndagen.. Malin och Pontus det har ni verkligen gjort bra! Trots att du är från Halmstad och ingen skåning Pontus ;) Åkte upp redan på lördagen förkvällsmys med Malin och Viilja.. Pontus passade på att rymma fältet vilket han gjorde rätt i.. God mat blev det, mycket prat, mys med lilltjejen och en underbar kväll! På söndagen stod Malin och jag vid spisen för att göra chokladpudding, här kör vi på äkta grejor och inga pås-varianter.. Blev en succe som gick hem hos alla kalasdeltagare framför allt födelsedagsbarnet som för första gången fick äta helt själv.. Hon var toknöjd kan jag tala om.. Kommer lite bilder nedan..


För övrigt har det inte hänt så mycket.. Snart jul och nu längtar jag tills man sitter på tåget på väg till mamsen på torsdag.. Ser framemot ett par sköna och roliga lediga dagar under julhelgen.. God mat och mysigt sällskap dagarna i ända.. Det är ju klart man saknar familjen när man bor så långt bort och inte träffar dem så ofta.. Mosters favoriter kommer på juldagen och att få träffa dem och systrarna mina med sällskap ser jag verkligen framemot.. Var alldeles för länge sedan sist.. Har varit lite sisådär med julkänslan men nu börjar den smyga sig på mig oxå känner jag..

Dags för mig att luta mig bakåt i soffan och njuta av kvällen innan sängen väntar..
Tjingeling

   första paketen :)      andra paketens innehåll =) Spännande med klossar   så här fin är man på sin 1-års dag         ja vad ska man säga haha      kan själv på min födelsedag minsann =)   gott med chokladpudding
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

....



Får mig att minnas <3



Du får mig att le <3

Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Nu har det väl ändå kommit tillräckligt med snö?!!?





Ja nu kan det sluta snöa tycker jag.. Visst är det mysigt med snö på marken som lyser upp tillvaron och framför allt om den ligger kvar till jul men det behöver ju inte komma metervis med snö.. Tycker det räcker alldeles utmärkt nu.. Vitt och fint men man kan fortfarande ta sig fram gåendes ganska hyfsat utan att vara helt slut av allt pulsande i tonvis med snö.. Dessutom har vi en planerad biltur till Halmstad imorgon som man gärna vill kunna genomföra på ett säkert vis.. Lilla Viilja blir ju stor tös och fyller 1 imorgon! Jisses vad tiden går!!! Och vi har ju ett X antal timmar planerade framför oss med Malin och Pontus.. Härligt! Blir till att köra i tid och köra försiktigt imorgon.. Glad att jag slipper sitta bakom ratten och köra.. Då hade vi aldrig kommit iväg för jag sätter mig inte och kör i detta väglaget.. Att åka med någon som jag vet kan köra bil och som jag kan känna mig trygg med går bra men att själv sitta bakom ratten? Nej tack! Min söta bil får en lång vila nu under vintern..

För övrigt har jag väldigt svårt att vända tillbaka dygnet efter veckor med nattpass *suck* Tycker jag har försökt allt! Och efter en katastrofal natt nu natten som var där det inte blev någon sömn alls borde man vara helt slut och redo för sängen men ack så fel man kan ha.. Kroppen skriker efter sömn och huvudvärken håller mig uppdaterad om att jag borde sova men jag somnar inte hur mycket jag än vill.. Hållt mig vaken hela dagen trots att sömnen uteblev under natten.. Handlat, lagat mat, myst, kollat film, pratat i telefon, varit ute och gått och ÄNDÅ sitter jag här kl 01 på natten och kan inte somna.. Vad är det för fel? Borde vara lätt som en plätt att sömna när man varit vaken i över 24 timmar.. Ska lägga mig i sängen och läsa lite om en stund.. Man kanske vaknar med boken i ansiktet imorgon bitti om man har tur.. Om inget annat så lär man nog efter en helspäckad dag imorgon och en underbar kväll med fantastiska vänner somna som en stock.. Framför allt när man dessutom har någon att gosa in sig hos..

Varit lite juldeppig idag.. Inte riktigt hittat till julstämningen än.. Dem flesta längtar efter julen och känner redan av den där härligt underbara julstämningen och pratar inte om något annat.. Min har av olika anledningar inte infunnit sig.. Ser framemot den 23 när jag på kvällen landar hos mamma och Jan.. Då tar nog stämnngen form ordentligt.. Äntligen lite familjemys som jag för tillfället saknar oerhört mycket <3 Tänk om man hade haft sina föräldrar närmre..

Dags att läsa sig trött och sova några timmar
Natti natt
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Change of plans

Blir lite ändrade planer för sötnöten och mig till helgen.. Liseberg får stå över för denna gången.. Lite trist men samtidigt ingen höjdare att ligga och köra hela vägen till Gbg i detta vädret.. Tur att det inte är jag som ska köra för då hade vi inte kommit nånstans på lördag.. Det blir halva körsträckan för oss istället.. Åker upp till Halmstad för middags och sällskaps mys med Malin och Pontus och lilla Viilja.. God mat och spel står på schemat.. Ser framemot en härlig kväll där uppe!!  Imorgon kör vi middagsmys bara vi två här hemma och nån bra film.. Skönt att bara ligga på soffan och slappa ibland.. Tänkte ta oss på en långpromenad i snön och komma ut lite på lördag innan vi sätter oss i bilen uppåt så då behöver vi ju ladda batterierna på fredagskvällen ;) Blir en skön och mysig ledig helg..

Har i snöyran idag hållt mig inne och inte gjort många knop.. Blev en runda till sjukgymnasten där allting gick prima.. Fått mycket jag kan göra hemma nu så det blir inte lika ofta man behöver träffa dem på sjukhuset.. Har en toppenbra sjukgymnast men det är skönt att man kan göra en hel del hemma så man slipper pussla ihop tiden för att få in sjukgymnastiken samtidigt som man jobbar heltid, vill träffa vännerna, hinna med att mysa lite då och då sen har man ju alla måsten hemma.. Apropå det måste jag ju boka en tvättid.. Får nog knata ner i tvättstugan efter denna skrivande stund..
För övrigt händer det inte mycket.. Jobbar mest tycker jag.. Men en ledig helg nu sen jobbar man 4 dagar innan det är dags för julledighet.. Åh vad jag längtar! Åker till mamma för att fira julen där och bara koppla av helt och hållet.. Bli lite bortskämd för en stund :)
Dags att ge upp skrivandet för idag känner jag
Sov gott vänner =)
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

En ledig helg

Har haft en ledig helg som varit riktigt välbehövlig.. Den har bestått av mys mys mys, god mat, ett gäng värktabletter, lugn och ro på soffan, handlat och lite småpyssel hemma i fredags.. Skulle gått på imorgonnatt igen men med alla sjukdomar som råder och gärna hoppar på oss på jobbet så blir det redan ikväll.. En extranatt denna veckan kan vara helt okej då jag jobbar två nätter innan 5 dagars ledigt så vad gör en tredje natt.. Kände mig dock inte så positiv till det innan idag men efter lite tankeverksamhet känns det helt okej som sagt..

Veckan kommer bestå av jobb dem två första dagarna och även lite sjukgymnastik.. På onsdag blir det firande av brorsonen som snart fyller 1.. Jösses vad tiden går!! Kalas och bebismys på schemat alltså.. Slutet av veckan har jag inget planerat.. Tar det lite som det kommer.. Ska försöka ta det lugnt och bara vara.. Ladda upp inför julen veckan därpå.. Till helgen blir det julmys på Liseberg ♥ ♥ ♥  Ser framemot en stund för oss själva någon annanstans än i Helsingborg..  Lite jobb stundar efter helgen innan det blir julledigt för min del och då packar jag väskan och åker till Mamsen i Blekinge för att fira jul *härligt härligt*

Dags att göra sig iordning innan man ska ta tåget ner till jobbet
Tjingeling!


Jag vaknar med ett leende
Jag somnar med ett leende
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Mys mys mys <3

En härlig start på dagen :)


Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Måndag

Tänk vad tiden går fort.. Snart stundar ännu en julafton och ännu ett år är slut.. Ett år som har innehållit både det ena och det andra..  Snön faller utanför och marken är vit.. All julbelysning i hem och hus lyser upp i vintermörkret.. Själv har jag inte brytt mig om att julstöka hemma i år då jag inte kommer vara hemma någonting under julen, mellandagarna och nyår.. Därefter är det ju dags att plocka ner allt igen så lika bra att strunta i att ta upp det i år..  Lite julbak har det däre,ot redan blivit.. Efter en arbetsintervju som gick vägen blev det massor med julstök hos söta Malin i torsdags.. Alla delar till pepparkakshuset blev färdiga, en hel del små pepparkakor blev gjorda och självklart en uppsättning med lusebullar bakades.. Nästa vecka återstår att bygga ihop det där pepparkakshuset och designa det på bästa sätt som bara vi kan.. Fredagen spenderades hemma hos Malin fram till eftermiddagen då det bar av hemåt till Hbg igen.. Sov bort kvällstimamrna för att ladda om batterierna inför fredagns nattpass på jobbet.. Nattjobb som gäller i helgen och i veckan som kommer för denna sköna tösen..

Att så lite kan göra så mycket =)
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar