♥ Underbara helg! ♥

Efter en fantastisk helg mår den här primadonnan som en prinsessa!

En helg fylld med massor av bus, mys, kärlek, roligheter och trevliga äventyr! 5 personer har hjälpt till att göra denna helgen till vad den blev.. Tack till er allihopa! Fredagen spenderades på lite olika håll.. Angelica och jagg var ute på en liten shoppingtur under dagen.. Inhandlade allt som skulle med till Tosselilla på lördagen.. Blev även en tur till Väla.. Kvällen spenderade jag hos Caroline innan jag åkte hemåt och mös vidare här hemma med film-mys och lite gottis innan sängen väntade.. Laddade batterierna inför den tidiga morgonen och bilfärden till Tosselilla.. Dagen där nere kunde inte blivit bättre.. Lite otur med vädret men vad gör lite moln på himlen! Duggregnade vid nåt tillfälle men blöta skulle vi ju ändå bli av allt badande så det gjorde oss ingenting.. Karusellåkning blev det.. Hoppning på studsmattan, Tarzanskogen med hinderbanan gjordes av mina starka vänner.. Själv stod jag och barnen vid sidan om och hejjade och så gick vi bort och tittade på grisarna en runda.. Hänga i linor är inte riktigt min grej än efter olyckan.. Men nån måste ju vara hejjarklack med busfröna så det passade bra att jag är lite handikappad *skratt* Pojkarna grillade så vi fick lite mat i magen efter halva dagens äventyr innan vi fortsatte.. Vi avslutade dagen med vattenlandet.. Synd och säga att det var varmt men inte åker man till Tosselilla utan att bada.. Vi badade tills vi blev blå om läpparna.. Angelica, Sara och jag blev värre än barnen med alla roliga rutschkanor och annat vi kunde åka! En äventyrsdag vi snart gör om igen och hoppas på lite solglimtar nästa gång.. Jag somnade som ett litet barn på soffan när jag kom hem och sov till midnatt sen var tösen vaken igen.. Pigga ögon som var vaken några timmar innan man slocknade igen.. 
Avslutade dagen/kvällen/natten på bästa möjliga sätt! ♥♥♥

Idag blev det lite sovmorgon och en stund på soffan efter man hade gått upp.. Gjorde mig sen redo för en tur hem till Angelica och Leon.. Oj oj oj vilken liten terrorist han har varit idag Kört med mig och Angelica till 100%! Men han är ju sååå sockersöt så arg på honom kan man verligen inte bli! Blev en runda till Angelicas mamma för en kopp kaffe där innan vi körde vidare mot willys för att inhandla det sista till matlagningen.. Körde hemåt A och Leon igen där Marija mötte upp oss.. Mycket prat och härliga skratt och riktigt god mat! Tack snäckan för ännu en mysig dag och för maten! Körde hemåt vid 19-tiden idag.. Satte igång lite kaffe här hemma och inväntade Caroline som var på väg.. Druckit ännue mera kaffe och pratat på en stund innan hon körde hem igen..
Nu sitter jag här och varvar ner med lite musik.. Det har varit fullt ös hela dagen så en stund på soffan för mig själv är välbehövlig innan sängen kallar. Endast ett glas vin som saknas.. Får bli systemet imorgon och inhandla nåt gott vin som man kan njuta av under semesterveckorna man har kvar..

Dags för mig att surfa vidare innan jag avrunda detta dygnet med en förhoppningsvis god natts sömn..

Tjingeling!
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Vilken härlig dag! Nana na na na na na naaa =D

Nu börjar det kännas att man har semester! Efter denna soliga och otroligt sköna dagen gör man inget annat än njuter av livet..  Har spenderat förmiddagen och eftermiddagen på stranden med Helena och Karin.. Livsnjutare på högsta nivå hela dagen! Vid 17-tiden bar det av hemåt igen för att packa träningsväskan.. Blev ett ordentligt svettigt step - pass under 1 timme idag.. Varmt varmt varmt men otroligt skönt! Hem och slängde mig i duschen för en snabbdusch sen bar det av ner till Örby ängar för att bada med Sara, Boysen och lilla vovven så klart!
*mys mys mys* på högsta nivå! Blev ett ganska långt och härligt kvällsdopp.. Skönt efter träningspasset.. Imorgon finns jag ännu en gång på stranden hela dagen.. Sola och bada hela dagen.. Blir ett pass på gymmet på morgonen innan jag beger mig mot havet.. Svettas bort några hekto så man inte behöver skämmas i bikinin =))

Lite surfande för mig nu en stund sen bädda jag ne rmig i sängen och hoppas på lite fler timmars sömn inatt än föregående natt.. Men efter denna dagen känner man att ögonlocken känns lite tunga när man väl kommer in.. Har haft en toppen dag och mår som en prinsessa idag!  Kunde inte avslutats på ett bättre sätt! *mys* I feel good!

Natti natti gott folk!
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Saknar min ängel

Som inte borde vara ängel.. Han borde vara här..

Så mycket jag har att berätta.. Så mycket jag skulle vilja visa.. Så många människor som jag hade velat att du skulle få träffa.. Jag undrar hur du har det.. Var du är... Hade velat se dina ögon tindra igen.. Höra ditt skratt.. Se dig le.. Allt jag har kvar av dig är minnena.. Minnen som aldrig bleknar.. Saknar dig så!
Du är en av himlens finaste änglar
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Första officiella semesterdagen

Började ledigheten redan i fredagskväll men lördagen och söndagen var lediga dagar så det är först idag som min semester officiellt har börjat på riktigt.. Har fyra veckor framför mig med förhoppningsvis en massa roligheter.. Hämta lite ny energi och inspiration av ledigheten.. Första semesterdagen har bestått av ett rejält träningspass å gymmet.. Nästintill 2.5 timme blev det varav 1 timmes intervallträning.. Ganska nöjd med mig själv får jag säga.. Och även helt slut när jag var färdig *skratt* Tog ett ordentligt städryck direkt när jag kom hem från gymmet.. Tog en sval kall skön dusch.. Åt lite grann och sen somnade jag som ett litet barn på soffan.. Så eftermiddagen och kvällen sov jag bort med andra ord.. Nu sitter jag här och klockan är snart i skrivande stund 00.00.. Dock fortfarande trött men kanske inte så trött som jag borde vara.. Imorgon hoppar jag styrketräningen och kör ett Step-pass istället på kvällen.. Tänker spendera dagen på stranden tillsammans med Helena om vädret tillåter vilket vi hoppas på..
Med semestern kommer ju sol och bad så klart!




Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Underbara Nettan! <3


Bilden är tagen i April

Vad skulle jag gjort utan min fina och helt fantastiska Nettan! Tack tack tack för att du finns! Du och din familj är underbara! Finns ingen som du! <3 Och dina barn! - åh jag saknar er redan ju! Tack för idag! Den pratstunden och allt annat behövdes verkligen.. Jag är lyckligt lottad som har dig som vän!
Älskar dig så gumman! <3



Helgen har varit rolig, händelserik och full med mys! Började med att hämta lille Oliver i lördags hos brorsan på eftermiddagen.. Vi körde därefter ut till syrran för lite överraskningsfest för henne då hon fyllde år i torsdags.. Jösses vad söt och helt bedårande lilla Enya är!! Stolt moster ännu en gång är jag! Och helt plötsligt kändes inte fasters lille kille så liten längre! Bar hemåt efter ett några timmar där.. Återigen befann man sig i Helsingborg.. Massa mys och bus på kvällen innan lilleman somnade.. Sprang runt och flörtade so bara den i sin gåstol.. Somnade vid 21-tiden och vaknade inte förren 9.30 idag..  Så det blev en lång sovmorgon för oss.. En del mys  hann vi med i några timmar innan vi begav oss mot Tyringe för att lämna av Oliver hos brorsan igen.. Styrde bilen mot Nettan sen innan det bar av hemåt.. Kvällen har spenderats hemma med mysigt sällskap.. Lite kaffemys och god mat.. Bättre avslut på en bra helg kunde man inte få.. Nu börjar man känna av att semestern faktiskt har börjat.. Fick lite småpanik innan idag över att helgen redan var slut.. Men kom då att tänka på semestern.. Jag har ju helg i 4 veckor till! Hoppas på fint väder i veckan så man kan ligga på stranden och njuta av solen.. Håller tummarna iallafall..


Mycket tankar snurrar omkring... Allt för mycket händer.. Minnen jagar ikapp mig.. Vet inte riktigt hur jag ska hantera vissa saker..  Karusellen spinner på...
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Nu är det nära!





Oj oj oj nu är semestern nära! Om en halvtimme kör jag till jobbet för att spendera sista kvällspasset på barnakuten innan semestern är här.. 4 veckors ledighet ska bli underbart skönt! Känner jag mig själv kommer jag dock vara rastlös och längta tillbaka efter 2 veckor men jag har en hel del att göra så sysselsätta mig lär jag göra!

Har varit en lugn och skön vecka.. Jobbat alla dagarna hitills förutom i tisdags när jag hade Jenny (en arbetskamrat) på fika besök.. Tiden sprang iväg och vi pratade bort 5 timmar.. Hur nu det gick till! Ändå träffas man på jobbet oxå *skratt* Men trevligt hade vi! Har blivit kvällsdopp i havet.. Promenader.. Och latande på soffan dem studnerna jag inte jobbat.. Idag avslutar jag kvällen och börjar semestern med ännu ett kvällsdopp på stranden för att sedan mysa vidare hemma och somna gott med vetskapen om att man inte ska jobba på ett tag... Imorgon bär det av till stranden på förmiddagen om vädret tillåter.. Lite sol och färg på kroppen hade inte skadat! Sen beger jag mig till lillebrorsan och hämtar lillkillen.. Som vi ska tokmysa Oliver och jag! Jag ser framemot en mysig helg med andra ord!

För övrigt händer det inte så mycket för min del.. Ska försöka ta en del kort under semestern som jag kan pryda min blogg med.. Blir lite roligare för er läsare än all min tråkiga text bara.. Jag lovar inget men jag ska göra ett försök iallafall! Nu ska jag packa väskan och bege mig mot jobbet.. Hoppas på ett trevligt sista arbetspass med härliga arbetskamrater! Blir nog en del skratt på barnakuten idag! Det behöver vi..

Tjingeling!

Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Alla dessa måsten

Alla dessa måsten.. Alla dessa "jag ska bara" Alla dessa tänk om... Dagarna i ända spinner huvudet på högvarv.. Kroppen är i full gång och adrenalinet pumpar.. Allt som måste hinnas med innan solen går ner.. Allt som ska göras för att behaga andra.. Alla dessa saker som inte kan vänta för att man ska vara duktig.. Vi lever i ett stressat samhälle.. Allting ska gå så fort och man ska hinna med så mycket som möjligt.. Helst ska man inte sitta ner om så bara en minut för det finns alltid saker som ska göras.. Tänk om vi kunde varva ner ibland.. Låta tiden fltya på utan att stressa.. Tänk om vi kunde se att vissa saker kan faktiskt vänta.. Vi måste inte göra allting alltid.. Man behöver inte alltid vara duktig och vara på topp.. Ibland är det faktiskt okej att varva ner.. Luta huvudet tillbaka och bara låta dagen ha sin gång.. Göra det vi faktiskt mår bra av.. Inte det vi måste göra för att behaga samhället och människorna runt omkring oss.. Vi behöver lära oss prioritera oss själva lite då och då.. Jag är inte bättre på det än någon annan.. Kan nog vara ganska så usel på att sätta mig själv först och främst.. Det gäller att tänka till ibland.. Ta sig tiden att tänka på sig själv.. Man ska inte bara orka det kommande året.. Man ska orka många år framöver.. Kroppen ska hålla länge och den kommer få utstå mycket..

Dagen har spenderats på jobbet fram till kl 13 idag.. Därefter bar det av ner mot stranden för att möta upp Helena och company.. Blev en hel del solande, badande och tjattrande så klart.. Begav mig hemåt igen efter 4 timmar.. En ganska lagom stund på stranden.. Nu sitter man här lite lagom trött.. Ny duschat.. Och funderar på om man skulle bege sig ut på en strandpromenad kanske eller inte.. Jobbet kallar imorgon igen men dock inte förren framåt eftermiddagen.. Så komma i säng tidigt är inget måste.. Tror att jag visserligen kommer somna ganska gott i lagom tid ändå.. Trött efter få timmars sömn och en heldag med full aktivivet fram till kvällskvisten..
Morgondagen plus ett arbetspass på fredag sen stundar min semester.. Ni kan tro att jag längtar! Man har redan nu börjat varva ner lite grann.. Man vet om att det snart är dags.. Nu går man på sparlågan fram till fredagkväll.. 4 härliga veckor som säkerligen kommer springa ifrån mig har jag att vänta.. En hel del planerat men en del lata dagar ska oxå hinnas med.. Nu kom det där igen med att tänka lite på sig själv och inte alltid vara så stressad och försöka vara fröken duktig.. Lata dagar är välbehövligt och jag känner mig ganska förtjänt av dem..

Ger upp bloggandet för denna gången
Hoppas ni får en trevlig kväll där ute!

Tjingeling
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Nedräkningen har börjat

Nu är det min tur att  börja nedräkningen inför den kommande semestern.. 4 dagar kvar och 3 arbetsdagar kvar sen är det min tur att njuta av lediga dagar.. Är ledig imorgon sen blir det jobb ons-fre.. Fredagkväll när jag kommer hem firar jag med ett gott glas vin i soffan och väntar in lördagen som blir första dagen på semestern..  Känns härligt!

Kvällen har varit helt okej på jobbet.. Haft saker att pyssla med hela tiden men i ett bahgligt tempo under första delen av passet.. Framåt kvällen fylldes det ganska snabbt på ute på akuten med en hel del att göra.. Sista timmarna gick fort iallafall.. Hade hoppats på att man kunde ta sig ett dopp i havet efter arbetspasset idag men tji fick jag.. Först och främst blev det övertid på jobbet så det blev senare än tänkt sen är ju den där åskan tillbaka ikväll.. Känns inte så lockande att hoppa i hacvet när man ser hur det ljusnar på himlen över havet mellan varven.. Jag hoppas på en solig ledig dag med bad imorgon istället.. Får en arbetskollega och vän på beösk imorgon.. Vi tänkte knata ner mot stranden och mysa till det me lite god glass och förhoppningsvis ett par dopp i havet.. Har man tur kanske man dessutom kan få lite färg imorgon.. Det syns att man jobbar för trots fina dagar och mitt i sommaren är man fortfarande en blekfis.. Hoppas på en ändring av det efter nästa vecka..

För övrigt kämpar jag på.. Låter livet ha sin gilla gång.. Ibland går det upp.. Ibland går det ner.. Livets ständiga berg och dalbana som aldrig tar slut.. Huvudet har börjat spöka igen.. Troligtvis något som har med nacken att göra efter krocken.. Känner av stickningarna mer igen och närminnet har blivit ännu sämre så huvudvärken är inte så svår att koppla ihop med det.. Och det varma vädret gör ju sitt så klart.. Men klagar det gör jag inte för värmen försvinner när man minst anar det.. Sol och varma dagar vill jag ha under min semester.. Jag jobbar, sover och äter för tillfället.. Så mycket mer orkar jag inte.. Men det kommer.. Energin ligger gömd någonstans.. Jag ska bara lyckas hitta den.. Tror den dyker upp när jag fått vara hemma och ladda om batterierna någon vecka....

Nu ska jag dra mig bort från datorn.. Nu har det börjat mullra mer och emr utanför fönstret.. Blixtarna har jag sett blinka på himlen ett tag men annars har inte åskan gjort sig påmkind men nu börjar det komma närmre.. Det är nu man skulle haft någon att dela livet med som man hade kunnat hoppa upp i knät på och mysa.. Kunnat känna sig trygg trots vädret.. Jag får krama kudden istället..

Hoppas ni får sova gott läsare!
Natti natt!
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Fullspäckade dagar

De sista dagarna har varit fullspäckade för min del så det har blivit något av en liten bloggtorka här i bloggen.. Men jag har inte övergett er läsare.. Jag har bara tagit en paus.. Nu kommer "regnet" i bloggen av inlägg igen för att förebygga extrem torka i denna värmen..

Spenderade fredagen på jobbet under morgonen fram till middagstid.. Därefter bar det av hemåt för att packa det sista inför helgens bravader sen styrde jag den gröna faran mot lillebror och lille Oliver i Tyringe.. Satt och pratade och med lillebror en stund innan Oliver blev lämnad.. Var hemma ytterligare någon timme med Johan (lillebror) och traggade lite skit.. Förberedde för en trip till kristianstad med allt som ska med när man har en 6 månaders sötnos med sig.. Packade in oss i bilen när allt var klart.. Hämtade upp en tjejkompis för att sedan åka in och vandra runt på stan i kristianstad.. K-dagarna började i helgen så när man väl var hemma passade man på att åka in.. Blev en trevlig kväll med god mat, bra sällskap och en massa bebismys.. Mycket folk ute på stan men lugnt och sansat.. Åtminstone så länge vi var där.. Blev ingen nattrunda för oss med tanke på lilleman.. Han somnade gott i vagnen efter vi hade knatat runt en stund och han hade fått mat.. Lillfisen var ju helt underbart söt i sina stora gröna hörlurar och sin härliga avslappnade stil i vagnen.. Man kan inget annat än le åt sötnosen.. Lördagen spenderades med en lång promenad i Tyringe.. På något sätt är det skönt att komma hem.. Det kommer alltid vara hemma ju.. Blev trevlig sällskap igen, lite glass och mycket dricka i den otroliga värmen. Sen var det dags för mig att lämna lilleman igen för att köra vidare mot jobbet.. Hade ett skönt arbetspass igår med lite lagom att göra.. Körde sedan vidare mot Örkelljunga för lite sommarfest hos moster med familj.. Många härliga människor.. Några man kände andra var nya ansikte.. Mamma och Jan hade oxå hittat dit så det blev mycket prat med mamsen när man kom så klart.. Körde hemåt vid 1 inatt och somnade sedan som en stock när jag kom hem.. Har inte sovit så bra på hela veckan.. Välbehövs sömn med andra ord.. Halv elva var klockan innan jag steg upp ur sängen idag..  Har blivit lite slappande i soffan och ett skönt bad.. Nu ska jag strax göra mig redo för avfärd till jobbet..

Du har en speciell plats i mitt hjärta
och kommer alltid att ha vad som än händer




Lillebror Johan och hans sötnos Oliver

Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Som om jag skrivit texten själv

Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Mysig eftermiddag

Har haft en supermysig eftermiddag med Malin och lilla fisen Viilja =) Hon är ju så go och glad alltid denna busungen! Man kan ju inget annat än börja längta efter egna när man myser med henne.. Har blivit en massa fikamys och prat.. Vi hade nog kunnat prata i sönder en hel eftermiddag Malin och jag! =D Timmarna bara flög iväg!! Chockad man blev när man kollade på klockan och halva kvällen oxå hade gått.. Mysigt har vi verkligen haft! Och en hel del planer har vi gjort upp *härligt!!* Tack för idag snäckan!! Vi ses snart igen! =D

Nu blir det en lugn fortsatt kväll för min del framför tv:n och datorn. Ska försöka komma tidigt i säng så man orkar upp till jobbet tidigt imorgon.. Dags för en förmiddagstur för en gångs skull.. Ska försöka packa ner mina saker ikväll innan jag lägger mig så man slipper det imorgon bitti.. Risken att man glömmer något är stor om man packar kl 05 på morgonen..

Bjuder på lite bilder från dagen med mitt myssällskap =)

Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

En behaglig dag

Än så länge har dagen för den här fröken varit alldeles lagom okej.. Förutom en urinvägsinfektion som ställer till det så mår jag prima.. Har precis kommit hem efter en stund borta hos lillebrorsan som är i Hbg och jobbar denna veckan.. Vi träffas så sällan så det är underbart kul när han är på detta hållet och jobbar.. Då kör jag iväg och stör honom lite under hans middag om jag är ledig.. Han verkar uppskatta det iallafall.. Imorgon är det min tur att styra bilen mot Tyringe för att spendera fredagskvällen hemma hos honom.. Massa skitsnack med lillebror och mycket mys med söta lille Oliver! Tänk att han redan är 6 månader! Vet inte vart tiden tar vägen.. Träffar dem så sällan så varje gång man ser honom har han ju vuxit hur myccket som helst! Ser verkligen framemot fredagskvällen! Kör nog mot Tyringe direkt efter jobbet och gör ett stopp hos söta Jeanette och underbara Noel under eftermiddagen innan det bär av hem till lillebror.. Sover sen där för att mys med Oliver hela lördagsförmiddagen innan det är dags för mig att jobba då.. Lillbror beger sig iväg tidigt tidigt på lördag så jag och Oliver ska mysa som bara den innan han ska till sin mormor när jag kör mot jobbet..  Lördagskvällen spenderas sedan först på jobbet och därefter åker jag till moster md man i Örkelljunga för lite sommarfest.. Ser jag oxå framemot! Blir en fullspäckad helg.. Skönt att slippa vara själv faktiskt..

Har varit iväg och inhandlat lite fika till i eftermiddag.. Snart har jag Malin och Viilja på besök.. Massa kaffemys blir det idag.. Vilken härlig ledig dag! Just nu är humöret faktiskt på topp för en gångs skull! Känns som det var ett tag sen.. Hoppas på att få en bra nattsömn oxå för att ladda upp ordentligt inför morgondagens arbetspass och sen vidare äventyr..

Nu sätter jag mig på balkongen en stund och njuter av solen så länge den är framme
Tjingeling!


Jag med Oliver i famnen endast 10 dagar gammal :)
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

När är det min tur?




När är det min tur att få känna på det goda med livet? Meningen med livet? När är det min tur att få stadga mig och bilda min egen lilla familj? Jag har så många extra barn och jag avgudar dem allihopa och deras föräldrar! Jag har en helt fantastisk gudson och hans syster är lika underbar! Men mer och mer börjar det saknas något.. Något eget.. Allt fler och fler i min närhet bildar familj.. Träffar den "rätta".. Växer upp och blir vuxna..  Min tid kommer jag vet.. Man ska inte stressa jag vet det oxå.. Men ibland kan man inte låta bli att undra när är det min tur egentligen? Vuxen kommer jag nog dock aldrig bli och vad skulle det vara för kul? Men utvecklas är aldrig fel.

Just nu har jag en period då jag är fruktansvärt sällskapssjuk.. Jag tycker det är otroligt skönt att vara på jobbet även om jag längtar efter semestern.. Där har jag människor omkring mig hela tiden.. Jag känner mig ensam.. Övergiven.. Mörkrädd som aldrig förr.. Ibland känner jag mig som en liten flicka på 5 år som vaknar mitt i natten utan sina föräldrar. Släcka lampan och stänga ner på kvällen är ett helt projekt för tillfället.. Jag hör ljud jag inte känner igen.. Ensamheten smyger sig på och kryper in under skinnet på mig.. Kanske är det för att jag helt enkelt saknar någon att dela livet med.. Vad vet jag.. Det blir sena nätter för man inte kommer till ro.. Det känns tomt att krypa ner i en stor säng själv.. Jag känner mig liten och sårbar..  Kanske är jag rädd för spöket Laban som bor under min säng trots att han är det snällaste hus-spöket man kan ha :) Vi behöver nog lära känna varandra lite bättre tror jag..











Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Vilken härlig dag *visslar*

Steg upp på morgonen innan min dag var riktigt vaken ohhhhhh ohhh vilken härlig dag
*na na na na na na*

Onsdag och halva veckan har gått.. För er som jobbar mån-fre har ni snart avklarat halva veckan och helgens ledighet närmar sig.. För en annan väntar en ledig dag imorgon sen fortsätter jag min arbetsvecka.. Solen skiner än så länge och det känns som att sommaren är här för att stanna ett tag.. Åtminstone håller jag tummarna för att den gör det.. Min dag ser ganska vanlig ut.. Lite frukost och en stund här framför datorn.. Tänkte jag skulle ta mig ett bad när frukosten är avklarad och därefter göra mig iordning inför det kommande arbetspasset.. Tar mig en promenad i solen innan jag kör till jobbet.. Blir ingen kvällspromenad ikväll då fotbollen inte går att missa.. Trist att man jobbar men skyndar man hem så hinner man se andra halvlek åtminstone.. 

Dags att släppa datorn och göra vad man borde istället..
Tjingeling!

Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Tufft klimat

Vi lever i en värld kantrad av hot, våld och övergrepp.. En värld full av smärta och förtryck.. Klimatet är hårt och samhället har många krav på oss.. Att säga vad som helst utan att tänka sig för kan vara farligt.. Att passa in och tillhöra en grupp är ett måste för att överleva.. Vara uppdaterad om det senaste på marknaden är nyckeln till att lyckas.. Våra barn växer upp i en värld där "passa in" är ett måste.. Ordet normal finns överallt.. Är man inte normal är man ingenting värt.. Men vad är normalt? Beroende på var du är i livet och vilket socialt umgänge du knyer an till har ordet olika betydelse.. Missbrukas ordet? Ja det gör det anser jag..
Våldet ökar dag för dag.. Eller gör det verkligen det? Är det på grund av att media ständigt utvecklas och kan vara på platser dem inte kunnat vara på förr?  Jag tror det är en kombination.. Vi utvecklar ständigt våra möjligheter att nå ut till världen.. Samtidigt  som samhället blir tuffare ökar våldet.. Det handlar om överlevnad många gånger..
På ett eller annat sätt..
Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Ett steg närmre



Ännu ett steg närmre min tippade VM-final i fotbollen.. Har tippat Holland-Tyskland där jag tror Tyskland kommer tända till ordentligt för att ta titeln som världsmästare. En jämn men på något sätt tråkig final. Med alla skrällar vi redan haft i detta VM hade varit kul om Uruguay tagit en finalplats men så blev inte fallet.. Holland är strået vassare. Det har varit ett väldigt omtalat VM denna gången.. Många lag som skrällde i gruppspelet.. En hel del målvaktstavlor.. Ett antal tydliga domarmissar och en del tabbar av spelarna på plan.. Arangemanget har skapat stora rubriken och vilda diskussioner runt om i världen.. Människor lägger sitt vardagsliv åt sidan för att följa sina landslagsmän genom turneringen.. Runt om i världen samlas man för att gemensamt med andra dela saitt intresse för sporten.. Nya band skapas och gamla stärks.. Vänskaper sätts på prov när olika åsikter visar sig tydligt.. Det är en folkfest världen över.

Återigen är man hemma i lägenheten efter ett kvällspass på barnakuten.. Har varit en behaglig kväll.. En hel del att göra framot kvällen men det gör mig inget.. Då rullar klockan lite fortare.. Att sitta och rulla tummarna är inte min grej.. Ännu ett kvällspass stundar imorgon.. Sen väntar en skön ledig dag på Torsdag innan det är dags för att spendera helgen på jobbet.. Tiden sniglar sig fram när man vet att semestern närmar sig.. Fredagkväll nästa vecka blir mitt sista pass innan min ledighet.. Ser framemot att få återhämta mig lite grann innan hösten faller in..



Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Sista lata veckan..

Jobb jobb och ännu mera jobb denna veckan.. Fikabesök av Malin och söta lilla Viilja på torsdag och förhoppningsvis en del promenader. Det blir en ganska lugn vecka på träningsfronten med andra ord. Nästa vecka är det dags att köra igång ordentligt igen.. Nu har jag legat på latsidan i två veckor.. Ska avsluta penicillinkuren denna veckan sen kör jag igång med kostförändring och stenhård träning.. Ett par kilo till behöver svettas bort på gymmet och figuren ska formas.. Dags att tänka på sig själv lite igen..

Om någon timme är det dags att sätta sig i bilen och köra ner till arbetskamraterna på barnakuten och inta position för ett av alla kvällspassen denna veckan... Två veckor kvar sedan väntar en 4 veckor lång semester. Hoppas på att solen behagar att titta fram igen lagom till semestern börjar.. Just nu ligger molnen ganska tätt över himlen.. Det är dock skönt med en lite svalare dag när man vet att man ska bege sig mot jobbet.. Sovrummet är lagom varmt när man kommer hem och är redo för sängen.. Tror dock jag tar en strandpromenad innan jag kör hem och kryper ner..



Ibland tar livet oanade vändningar

Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Tänk om...

Ibland önskar jag man kunde vara synsk.. Kunna se vad framtiden har att erbjuda.. Veta vad man har att vänta sig.. Hur livet kommer se ut.. Samtidigt som det har sin charm att leva dag för dag.. Det har sin tjusning att inte veta vad som komma skall.. Man lär av sina misstag och lär känna sig själv..
Men det finns vissa saker jag skulle vilja kunna se just nu..
Tänk om...


Mörkret har fallit och här sitter jag.. Tankspridd och fundersam som vanligt.. Ganska pigg för att ha varit igång hela dagen.. Varför vet jag inte.. Tv:n rullar i bakgrunden men jag har inte tittat på ett tag.. Musiken strömmar ut ur hörlurarna.. Så här i natten är det mitt enda sällskap..  Tystnaden här hemma vittnar om ensamheten.. Grannarna sover nog sedan en tid tillbaka.. Många människor runt om i landet befinner sig just nu i drömmarnas land.. Laddar inför morgondagens alla prövningar som komma skall.. Andra går igenom utmaningar i just denna stund och får lov att krypa ner först när solen stiger upp.. Borde jag sova? Ja det borde jag nog egentligen.. Det är mycket man borde göra här i livet..

Ljuset från gatulamporna lyser upp i mina fönster.. Någon enstaka bil hörs lite då och då utanför.. För övrigt är det ganska tyst och mörkt i lägenheten.. Ljuset från tv:n räcker för mig ikväll.. Och musiken håller mig sällskap.. Jag vet inte om det är ensamheten och tomheten som skrämmer mig från att krypa ner i sängen.. Kan inte riktigt sätta fingret på vad som gör att jag inte kommer till ro denna natt.. Ibland undrar jag om det är så här det ska vara? Tomt och tyst.. Ensamt och lugnt..  Vissa stunder njuter jag av lugnet.. Andra stunder vill jag inget hellre än slippa vara själv.. Inte är det ensamhet livet går ut på.. Tänk att få vakna på morgonen av en puss på kinden.. Någon som kryper nära och kramas.. Tänk att få stiga upp till pigga och glada barn som är ivriga att få upp sina morgontrötta föräldrar ur sängen för att börja dagen.. Att få krypa ner med trötta barn och en saga på kvällen för att sedan krypa ner hos den man älskar och få känna att livet har en mening.. Hur skönt det än är med tystnaden ibland så är tomheten av det man saknar i slutändan större..

Jag kan fundera på vad jag egentligen har för mening här.. Varför finns just jag? Vad fyller jag för funktion? Vem bestämmer över mitt öde? Varför får just jag vara frisk när andra i min närhet drabbas av sjukdomar? Många frågor utan svar.. Att fundera över meningen med livet är nyttigt ibland för oss alla även om man sällan finner långt ifrån alla svar..  Tänka efter gör nytta..  Och grubbla har sina fördelar.. Så länge man inte fastnar på samma punkt.. Tänka efter - Grubbla - Älta - gränsen är hårfin.. Vi har alla människor ett behov av att gå igenom saker vi är med om för att komma vidare.. Men det är inte alltid så lätt att veta när man ska släppa taget och gå vidare.. Våga ta nästa steg i livet...



Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar

Varje litet ögonkast du ger mig *visslar*

Inte ett moln, så långt ögat kan nå *visslar*

Kanske inte riktigt sant idag.. Än så länge syns en hel del moln men solen kikar fram mellan varven och det ser ut att klarna upp.. Att nynna på en sådan klassisk sommarvisa kan man dock inte låta bli i värmen även om molnen visar sig idag.. Det har varit en skön vecka med mycket sol.. Dock visade sig solen inte så mycket igår men det behövs lite mindre varma dagar mellan varven oxå. Åtminstone för mig som fortfarande jobbar. Oj oj vad trist det är att köra till jobbet på eftermiddagen när solen står som högst, fåglarna kvittrar och stranden lockar.. Två veckor kvar att jobba sen väntar en 4 veckor lång och skön semester.. Har en hel dal planer redan.. Får nog snart sätta planeringsstopp i kalendern om jag ska hinna vila ut nånting under dem veckorna.. Det gäller att ta vara på semesterdagarna man har.. Sen väntar en lång höst och vinter igen..

Livets alla uppförsbackar har satt sina spår.. Nu försöker jag vända på allting.. Se det positiva i det negativa med allt som går emot mig.. Jag försöker lära mig av allt jag går igenom.. Livet är så mycket.. Det består av så många viktiga pusselbitar.. Ibland saknas det en bit och det känns som att livet vänds upp och ner. Men varför ge upp och tro att allt går åt skogen? Varför inte försöka hitta den saknade biten? Ibland finns det ingen som passar in på just det stället i livet just då.. Då får man forma en ny bit som till slut passar in.. Jag försöker se möjligheterna istället för problemen.. Att titta bakåt gör ingen nytta.. Att planera framåt kan bli farligt.. Men att ta en dag i taget gör allting så mycket lättare.. Jag lever just nu.. Jag har fokuserat mycket på mig själv den sista tiden.. Än är jag inte där jag vill vara men jag kämpar på.. En del pusselbitar saknas.. Men en hel del nya har dykt upp.. Vissa saker är viktigare än andra.. Jag har det viktigaste i livet.. Jag är frisk.. Jag har en underbar familj.. Fantastiska vänner.. Några som står mig lite närmre än andra.. Jag har tak över huvudet och mat på bordet.. Det finns mycket jag skulle vilja ha.. Men jag har trots allt det viktigaste.. Det som betyder mest.. Det som gör livet värt att leva..

Tack För Att Du Kikade In! Lämna Gärna En Kommentar