Tänk om...

Ibland önskar jag man kunde vara synsk.. Kunna se vad framtiden har att erbjuda.. Veta vad man har att vänta sig.. Hur livet kommer se ut.. Samtidigt som det har sin charm att leva dag för dag.. Det har sin tjusning att inte veta vad som komma skall.. Man lär av sina misstag och lär känna sig själv..
Men det finns vissa saker jag skulle vilja kunna se just nu..
Tänk om...


Mörkret har fallit och här sitter jag.. Tankspridd och fundersam som vanligt.. Ganska pigg för att ha varit igång hela dagen.. Varför vet jag inte.. Tv:n rullar i bakgrunden men jag har inte tittat på ett tag.. Musiken strömmar ut ur hörlurarna.. Så här i natten är det mitt enda sällskap..  Tystnaden här hemma vittnar om ensamheten.. Grannarna sover nog sedan en tid tillbaka.. Många människor runt om i landet befinner sig just nu i drömmarnas land.. Laddar inför morgondagens alla prövningar som komma skall.. Andra går igenom utmaningar i just denna stund och får lov att krypa ner först när solen stiger upp.. Borde jag sova? Ja det borde jag nog egentligen.. Det är mycket man borde göra här i livet..

Ljuset från gatulamporna lyser upp i mina fönster.. Någon enstaka bil hörs lite då och då utanför.. För övrigt är det ganska tyst och mörkt i lägenheten.. Ljuset från tv:n räcker för mig ikväll.. Och musiken håller mig sällskap.. Jag vet inte om det är ensamheten och tomheten som skrämmer mig från att krypa ner i sängen.. Kan inte riktigt sätta fingret på vad som gör att jag inte kommer till ro denna natt.. Ibland undrar jag om det är så här det ska vara? Tomt och tyst.. Ensamt och lugnt..  Vissa stunder njuter jag av lugnet.. Andra stunder vill jag inget hellre än slippa vara själv.. Inte är det ensamhet livet går ut på.. Tänk att få vakna på morgonen av en puss på kinden.. Någon som kryper nära och kramas.. Tänk att få stiga upp till pigga och glada barn som är ivriga att få upp sina morgontrötta föräldrar ur sängen för att börja dagen.. Att få krypa ner med trötta barn och en saga på kvällen för att sedan krypa ner hos den man älskar och få känna att livet har en mening.. Hur skönt det än är med tystnaden ibland så är tomheten av det man saknar i slutändan större..

Jag kan fundera på vad jag egentligen har för mening här.. Varför finns just jag? Vad fyller jag för funktion? Vem bestämmer över mitt öde? Varför får just jag vara frisk när andra i min närhet drabbas av sjukdomar? Många frågor utan svar.. Att fundera över meningen med livet är nyttigt ibland för oss alla även om man sällan finner långt ifrån alla svar..  Tänka efter gör nytta..  Och grubbla har sina fördelar.. Så länge man inte fastnar på samma punkt.. Tänka efter - Grubbla - Älta - gränsen är hårfin.. Vi har alla människor ett behov av att gå igenom saker vi är med om för att komma vidare.. Men det är inte alltid så lätt att veta när man ska släppa taget och gå vidare.. Våga ta nästa steg i livet...




Kommentarer
Postat av: Jonas

trevlig blogg,. kanske följer denna:)

2010-07-06 @ 11:28:11
URL: http://jonaslindh.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0