Tankeställare..

Det pratas mycket om att inte köra bil när man har druckit.. Självklart ska man inte göra det och självklart måste vi föra en dialog om problemet.. För fortfarande är det många som sätter sig bakom ratten efter att ha konsumerat alkohol. Vissa lite mer andra lite mindre men gemensamt har dem druckit.. Olyckor händer fortfarande för att människor är själviska.. Tror att dem är perfektionister i bilen och ingenting händer dem.. Dem kan minsann köra bil lika bra nyktr som onyktra..  Men det är inte bara kategorin med människor som just dricker och kör som är ett problem.. Mobilen i all ära men allt detta sms:ande bakom ratten.. Människor facebookar i mobilen samtidigt som dem kör bil.. Man kollar sina mail i telefonen samtidigt som man ligger i en hastighet på 110 eller mer på motorvägen.. Hur ofta ser man inte tjejer som sminkar sig i bilen bakom ratten samtidigt som dem kör.. Detta är en lika stor trafikfara som alkoholen.. Reaktionsförmågan är inte vad den borde vara.. Man är ofokuserad på det man gör samtidigt som man släpper blicken från vägbanan när man tittar ner i telefonen eller in i spegeln.. Om så bara för en sekund så kan den sekunden vara ett ögonblick på liv och död.. Ett barn korsar gatan samtidigt som blicken är i telefonen.. En sekund.. Och olyckan är framme.. En bil kör ut från en sidogata samtidigt som blicken är i spegeln.. Innan man hinner reagera har bilarna mötts.. En förbipasserande korsar ett övergångsställe och tror att bilisten har koll och är på väg att stanna.. Föraren har blicken i telefonen och tänker på annat.. Och där är olyckan framme igen.. Lika farligt som det är att köra bil full eller riktigt trött är det att sms:a samtidigt som man kör.. Lägga på sin make-up kan vänta tills bilen har stannat.. Det är kanske några minuter extra i tidsschemat.. Men det är värdefulla minuter..

Kommentarer
Postat av: Linnea♥

Folk som gör så är riktigt korkade!

2010-11-02 @ 12:05:49
URL: http://lillislinne.blogg.se/
Postat av: Anna

Yeah. kollade du på Tyra Banks show idag också?

2010-11-02 @ 12:17:02
URL: http://bubbelrum.blogg.se/
Postat av: Johanna

Hade diskussionen med en vän innan idag.. Och sen dök det upp Tyra banks show oxå :-)) Något man funderar på dessutom varje gång ma antingen kör bil elelr går förbi en bil där man ser föraren sitta och tita ner i telefonen eller sitta och sminka sig i spegeln samtidigt som bilen rullar..

2010-11-02 @ 12:19:29
URL: http://endelavmigochmittliv.blogg.se/
Postat av: Sofia

Vi är dock en av få länder som inte har förbud vad gäller att smsa i bilen.

2010-11-02 @ 12:43:53
URL: http://ssjoe.devote.se
Postat av: Malin

Stilen på texten är jobbig att läsa.

2010-11-02 @ 12:47:45
URL: http://maurinu.se/
Postat av: Johanna

Vi har ju inte det men man borde ha det.. Är min åsikt iallafall men alla tycker Vi ju olika =) Tycker dock att det är ett ämne som är värt att diskuteras även om vi inte har något förbud mot det.. Alltid någon som tänker efter en extra gång..

2010-11-02 @ 12:49:45
URL: http://endelavmigochmittliv.blogg.se/
Postat av: Johanna

Vad bra du sa d Malin :D Ska ändra den! Tror den ser olika ut i olika webläsare för i min är den lätt att läsa men det har varit krångel med den innan :)

2010-11-02 @ 12:51:03
URL: http://endelavmigochmittliv.blogg.se/
Postat av: Mathilda

Väldigt bra inlägg. Folk kan verkligen vara egoistiska och rent ut sagt korkade. Jag är stolt över mina vänner som vägrar kolla sina telefoner när dem kör, de låter människan breve svara och kolla om det är något viktigt.

2010-11-02 @ 12:54:11
URL: http://photoandi.blogg.se/
Postat av: matilda

Hejhe, allt bra med dig? :)

2010-11-02 @ 13:04:48
URL: http://matildakristinaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0